РАСПОРЕД НАСТАВЕ НА ДАЉИНУ

Датум: 16. Mart 2020 16:31 Категорија: Новости

 
За детаљније информације о  НАСТАВИ НА ДАЉИНУ кликни на линк испод ( "Прочитај"):

Настава на даљину биће емитована од сутра 17.03.2020. године на ТВ ( РТС 3 канал) и
постављена на
РТС Платформи.

(
РТС Платформа је   апликација коју инсталирате са Google Play продавнице ако користите андроид телефоне или App Store ако користите ајфон телефоне).

Апликација ће бити бесплатна и  пренос података при гледању лекција намењних основцима и средњошколцима, неће се наплаћивати без обзира који је мобилни оператер у питању, и без   обзира на број прегледа неког садржаја.

На линку испод  налази се распоред  НАСТАВЕ НА ДАЉИНУ

https://www.rasporednastave.gov.rs/osnovne-skole.php

На основу материјала које наставници достављају ученицима и на основу повратних информација ученика након праћења ТВ лекција (часова) и других образовних садржаја, потребно је да наставници бележе податке о напредовању ученика до којих могу доћи кроз различите врсте размена (домаћи задаци, структурирана вежбања и провере, есеји, пројекти, презентације, цртежи и др.). Своје продукте и домаће задатке ученици могу достављати наставницима путем мејла (слике, фајлови) или у оквиру одабране онлајн платформе. Наставници су у обавези да у електронски дневник евидентирају све реализоване ТВ часове и друге наставне јединице/теме које су реализоване путем других видова комуникације (РТС Планета, платформе за управљање електронским учењем, упутства дата мејлом и други алати за видео конференције) са напоменом о начину реализације (облик комуникације са ученицима и канал комуникације). Ова евиденција ће бити у функцији верификовања реализоване наставе, чиме се стварају услови за редован завршетак наставне године.

Потребно је да одељењске старешине подстичу ученике на редовно учење и рад, да им пруже подршку у томе, при чему могу користити различите видове електронске комуникације. Додатне информације у вези са учењем на даљину, као видом подршке настави, родитељи могу добити позивом на број телефона 011/735 05 57. Уз све претходно уведене здравствено-хигијенске мере и њихову доследну примену, обавеза директора школе је да организује дежурства, како би се осигурала дневна комуникација са надлежним службама, као и са родитељима ученика који нису у могућности да користе електронске видове комуникације.

Обавезују се директори школа да информације о здравственом статусу ученика, добијене од родитеља ученика и одељењских старешина, редовно прослеђују надлежној школској управи, што значи да се родитељи обавезују да информишу одељењског старешину ако дође до промене здравственог стања њихове деце.